Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Делегация от Китайската фондация за мир и развитие (CFPD) посети Центъра за изследване на демокрацията
 
На 17 декември 2012 г. делегация от Китайската фондация за мир и развитие (CFPD), водена от г-н Мао Рубай, Съветник във Фондацията и Председател на Комитета за опазване на околната среда и съхраняване на ресурсите на Десетия националния народен конгрес, посети Центъра за изследване на демокрацията. В делегацията на Фондацията бяха включени г-н Лиу Зонксианг, Директор на Фондацията, г-н Джи Пинг, Заместник-генерален секретар, г-жа Чи Уей, Старши програмен директор, г-н Ван Хао, Програмен директор и г-жа Фей Тинг, Секретар на г-н Мао Рубай. Посолството на Китай в София бе представено на срещата от г-н Юиа Ли, Заместник-посланик и г-жа Гу Фанг, Първи секретар.

Д-р Огнян Шентов, Председател на Центъра за изследване на демокрацията приветства посещението като потенциално начало на дългосрочно сътрудничество между двете организации. Д-р Шентов представи екипа и структурата на Центъра за изследване на демокрацията и Фондация „Приложни изследвания и комуникации“. Той подчерта, че Центърът е „think and action tank”, който се стреми да окаже реално въздействие върху вземането на стратегически решения в България през последните 20 години. Като пример беше посочен приносът на организацията в противодействието на корупцията и организираната престъпност и развитието на гражданското общество.

Г-н Руслан Стефанов, Директор на Икономическата програма на Центъра за изследване на демокрацията, сподели положителните впечатления от посещението на представители на Центъра в Китай през 2009 г. по покана на Китайската асоциация за международно разбирателство (CAFIU). Г-н Стефанов представи приоритетните области в работата на Центъра за предстоящата 2013 г., а именно: конкурентоспособност и енергийна сигурност, корупция и антикорупционни политики, права на човека и миграция, престъпност и наказателно правосъдие.

Г-н Мао Рубай запозна присъстващите с дейността на Фондацията за мир и развитие. Въпреки че организацията е сравнително млада, тя има изключително висок професионален капацитет и богат международен опит. Мисията и целта на Фондацията са постигането на световен мир и просперитет, към които CFPD се стреми чрез увеличаване на своята партньорска мрежа и организиране на многобройни благотворителни проекти със страни от цял свят в областите на образованието, подобряването на медицинското обслужване и др.

Обсъдени бяха и възможностите за сътрудничество между двете организации в различни области и специфични формати за съвместна работа. Такъв формат се явява Годишният форум за мир и развитие на CFPD, който събира неправителствени организации от цял свят.
Делегация от Центъра за съвременни световни изследвания (Китай) за втори път посети Центъра за изследване на демокрацията
Делегация от Центъра за съвременни световни изследвания (Китай) посети Центъра за изследване на демокрацията
Кръгла маса: Форсайт за околна среда и енергетика: сътрудничеството между Европейския съюз и Китай
Делегация от Центъра за изследване на демокрацията посети Китай
Кръгла маса: Иновационната система на Китай: състояние и перспективи
Среща с представители на Китайската асоциация за международно сътрудничество
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ