Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Делегация от Центъра за съвременни световни изследвания (Китай) за втори път посети Центъра за изследване на демокрацията
 
На 3 октомври 2012 г. Центърът за изследване на демокрацията за втори път прие делегация от Центъра за съвременни световни изследвания, Китай. Делегацията бе водена от проф. Джин Хин, Заместник-генерален директор, придружен от г-н Гао Лианджа, г-жа Уанг Хиаоинг и г-н Сун Бингхуи, научни сътрудници от Центъра за съвременни световни изследвания и г-н Зоу Ронгшуи, Трети секретар в Посолството на Китай в България. Посещението бе осъществено по препоръка на проф. Ю Ходжун, Президент на Центъра за съвременни световни изследвания, който бе начело на първата делегация, посетила България през май 2011 г.

От българска страна на срещата присъстваха д-р Огнян Шентов, Председател на Центъра за изследване на демокрацията, г-н Руслан Стефанов, Директор на Икономическата програма, д-р Мария Йорданова, Директор на Правната програма, д-р Емил Ценков, Главен експерт и ген. Чавдар Червенков, Директор на Европейската програма на Центъра.
 
Проф. Хин благодари за поканата и оцени високо работата на Центъра за изследване на демокрацията в областта на противодействието на корупцията и организираната престъпност.

Д-р Огнян Шентов приветства посещението на делегацията като продължение на сътрудничеството между двата научноизследователски института. Той запозна присъстващите с усилията на Центъра да инициира и подкрепя институционални реформи в различни сектори, включително на европейско ниво и отговори на многобройните въпроси на тази тема.

Представителите на Центъра представиха новия инструмент за публична политика за оценка и мониторинг на заплахите от организираната престъпност в България, въведен от Центъра за изследване на демокрацията в партньорство Европол, Британската агенция за борба с тежката организирана престъпност, МВР и Главна дирекция „Борба с организираната престъпност”.

Двете страни обмениха становища относно политическата и икономическа ситуация в Европа, ползите и проблемите от членството на България в Европейския съюз, възможното присъединяване на страната към Еврозоната и Шенген, както и възможни формати за бъдещо сътрудничество между двата научни центъра.

Проф. Хин запозна присъстващите с участието на Центъра за съвременни световни изследвания в различни международни инициативи, между които Азиатско-европейската конференция във Варна, в която делегацията участва в рамките на посещението си в България.Галерия
Делегация от Центъра за съвременни световни изследвания (Китай) посети Центъра за изследване на демокрацията, 25 май 2011 г.
Кръгла маса: Форсайт за околна среда и енергетика: сътрудничеството между Европейския съюз и Китай
Делегация от Центъра за изследване на демокрацията посети Китай от 7 до 13 септември 2009 г.
Кръгла маса: Иновационната система на Китай: състояние и перспективи
Среща с представители на Китайската асоциация за международно сътрудничество, 31 октомври 2006
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ