Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Китайска делегация посети Центъра за изследване на демокрацията
 
На 9 април 2012 г. ръководството на Центъра за изследване на демокрацията и фондация „Приложни изследвания и комуникации“ прие делегация на Дружеството за приятелство с чуждестранните държави на провинция Хенан, Китай. Посещението бе организирано по покана на Центъра за изследване на демокрацията в продължение на миналогодишната визита в Китай на представители на организацията, която включваше срещи в провинция Хенан. Начело на китайската делегация бе г-н Ли Гуошън, заместник-генерален директор на Бюрото за връзки с чуждестранните държави и китайските общности в чужбина на правителството на провинция Хенан.

По време на срещата двете страни изразиха желание за установяване на дългосрочни контакти и сътрудничество в рамките на традиционните българо-китайски отношения. Д-р Огнян Шентов, председател на Центъра за изследване на демокрацията, представи пред гостите основните направления в дейността на двете неправителствени организации. Той изрази удовлетворение от посещението в Китай на българските екперти и го оцени като важна крачка за установяване на взаимнополезен диалог и бъдещо сътрудничество. Д-р Шентов разясни специфичната роля на гражданските организации, включително аналитичните центрове в демократичния контекст.

Г-н Ли Гуошън запозна присъстващите с дейността на Дружеството за приятелство на провинция Хенан, ориентирана към стимулиране на културното, икономическото и политическото сътрудничество с чужбина. Той отбеляза ролята на провинция Хенан с население над сто милиона жители като люлка на китайската история и култура и една от най-динамично развиващите се провинции в страната. Г-н Ли изрази задоволство от установяването на трайни контакти с Центъра за изследване на демокрацията и желание за развитие на двустранните отношения с Центъра и други организации, представляващи неправителствения сектор в България.

В края на срещата д-р Огнян Шентов и г-н Ли Гуошън подписаха Писмо за намерения, с което двете организации се ангажират да насърчават взаимния обмен и двустранно сътрудничество в различни области и обменят мнения по въпроси от взаимен интерес.

Срещата продължи в неформална обстановка на последвалия коктейл.Делегация на Центъра за изследване на демокрацията в Китай между 19 ноември и 2 декември 2011 г.
Делегация от Центъра за съвременни световни изследвания (Китай) посети Центъра за изследване на демокрацията
Кръгла маса: Форсайт за околна среда и енергетика: сътрудничеството между Европейския съюз и Китай
Делегация от Центъра за изследване на демокрацията посети Китай от 7 до 13 септември 2009 г.
Кръгла маса: Иновационната система на Китай: състояние и перспективи
Среща с представители на Китайската асоциация за международно сътрудничество, 31 октомври 2006
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ