Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Кръгла маса: Методи за оценка на въздействието
 
На 23 февруари 2012 г. Центърът за изследване на демокрацията организира кръгла маса, свързана с процеса на разработване на оценка на въздействието, прилаган от Matrix Insight, Великобритания. Специални гости бяха г-н Усман Кан, управляващ директор на Matrix Insight и г-жа Габриеле Бирнберг, главен консултант. Те запознаха присъстващите с организационната структура на компанията, както и с областите, в които се предоставят консултантските услуги. Г-н Кан и г-жа Бирнберг представиха методологията и най-важните резултати от няколко проекта, реализирани от отдел „Престъпност и правосъдие” на Matrix Insight. Проведени са редица изследвания, оценявания и оценки на въздействието, свързани с публичните и вътрешните политиките на Европейската комисия, както и с тези на агенциите в областта на предотвратяването на измамите, имиграцията и търсенето на убежище, нелегалната търговия с наркотици, процесуално право и права на жертвите. Един от примерите, представен пред аудиторията бе изследване, свързано с икономическия аспект на разпространението на наркотици във Великобритания, при което Matrix Insight събира и анализира данни за „цикъла” на сделките с наркотици, въз основа на информация от интервюта със задържани дилъри във Великобритания.

Г-н Кан представи фазите, през които преминава разработването на добра оценка на въздействието, както и влиянието й при формирането на политики на национално и европейско ниво. Г-жа Бирнберг се спря и на методите, които се прилагат при разработване на оценката на въздействието, както и разликите между оценката на въздействието и оценяването.

Програма (Adobe PDF, 23,3 KB)
Презентация на г-н Усман Кан, управляващ директор на Matrix Insight и г-жа Габриеле Бирнберг, главен консултант (Adobe PDF, 3,86 MB)(само на английски език)
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ