Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Кръгла маса: Измерване напредъка по отношение борбата с транснационалната организирана престъпност
 
На 21 февруари 2012 г. Центърът за изследване на демокрацията организира кръгла маса на тема „Измерване напредъка по отношение борбата с транснационалната организирана престъпност”. Специални гости бяха д-р Дженифър Рубин, директор на Програма „Общности, безопасност и правосъдие” на RAND Европа и г-жа Ема Дисли, изследовател. В презентацията си Д-р Рубин запозна участниците с предизвикателствата при измерване на транснационалната организирана престъпност. Формулирането на верни оценки е особено важно за получаване на положителни резултати от дейността на правоприлагащите органи при противодействието на този тип престъпност. През последните няколко години усилията са насочени към разработването на нови стратегии, политики и подходи за измерване на активността на нелегалните пазари и на престъпнте дейности в по-широки области. Тя подчерта, че изследването на данни, обхващащи повече области и разработването на клъстъри от индикатори подпомага значително както изграждането на по-пълна картина на транснационалната организирана престъпност, така и взаимодействието между различните нелегални пазари и легалната икономика.

На събитието присъстваха представители на Министерството на вътрешните работи, Главна дирекция „Борба с организраната престъпност” и анализатори.

Програма (Adobe PDF, 245 KB)
CV на д-р Дженифър Рубин (само на английски език)(Adobe PDF, 149 КБ)
Презентация на д-р Дженифър Рубин, Директор, Програма „Общности, безопасност и правосъдие”, RAND Европа (Adobe PDF, 1,80 MB)
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ