Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Антимафия: Опитът на Италия в противодействието на организираната престъпност
 
Пълен текст (Adobe PDF,1.21 MB)

Настоящият сборник представя италианските политики на противодействие на организираната престъпност, които включват широк диапазон от мерки, отчитащи спецификата на заплахите и мафиотските схеми за заобикаляне на правосъдието. Сред тези политики ключово място заемат: конфискацията и управлението и употребата на имущества придобити от престъпна дейност; разпускане на органи на местната власт, инфилтрирани от мафията; специални затворнически режими за лидери на организираната престъпност.
Тези политики са пряк отговор на предизвикателствата на организираната престъпност и разширяват обхвата и инструментариума на правораздавателната дейност. Те са опит за допълване на традиционните подходи, които са изчерпали ефективността си в условията на неослабващо влияние на мафията в обществения, полицитическия и икономическия живот на страната. Италианският опит представлява значителен интерес за страни като България, които са уязвими от корупция и организирана престъпност.

Международен семинар: Италианският опит в разследване, отнемане и разпореждане с имущества, придобити от престъпна дейност
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ