Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Кръгла маса: Организирана престъпност и енергийна сигурност
 
На 25 март 2011 г. Центърът за изследване на демокрацията проведе кръгла маса на тема „Организирана престъпност и енергийна сигурност” . Г-н Димитър Георгиев, зам-министър на вътрешните работи откри събитието с кратко изказване, свързано с предизвикателствата пред правоохранителните органи във връзка с рисковете от навлизане на организирани престъпни групи на енергийния пазар. Г-н Стив Харви, главен експерт от отдел „Организирани престъпни мрежи” на Европол, направи презентация, в която престави три сценария за развитие на потенциални рискове от навлизане на организираната претъпност в енергийния сектор на Европа. Г-н Харви отбеляза, че организираните престъпни дейности в енергийния сектор и особено в нововъзникващите пазарни ниши на алтернативните източници е нова сфера, където провеждането на разследвания става след докладването на конкретни престъпни действия и не включва превантивна работа подобна на тази за противодействие например на трафика на наркотици и проституция. Г-н Тихомир Безлов, главен експерт на Центъра, представи накратко ситуацията в България и спецификата, която харектеризира престъпната дейност в енергийния сектор.

Проблематиката на енергийния сектор предизвика оживена дискусия, в която участваха представители на различни институции и правоохранителни органи. Бяха засегнати различните аспекти на енергийните пазари и действия, които се налагат в резултат на променящата се среда за протводействие на организираната престъпност.
Програма(Adobe PDF, 186 KB)
Презентация на г-н Стив Харви (само на англ. ез.): "Организирана престъпност и енергийни пазари в Европа" (Adobe, 168 KB)
Презентация на г-н Тихомир Безлов (само на англ. ез.): "Рискове от организирана престъпност в енергийния сектор на България" (Adobe, 733 KB)
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ