Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Среща с директора на Европол г-н Роб Уейнрайт
 
На 15 октомври 2010 г. в Центъра за изследване на демокрацията бе проведена среща с г-н Роб Уейнрайт, директор на Европол, на която присъстваха г-н Огнян Шентов, председател на Центъра и г-н Руслан Стефанов, директор на Икономическата програма. На срещата бяха разгледани политиките за противодействие на организираната престъпност в България и отговора на европейско равнище на новите предизвикателства на двойната заплаха от корупция и организирана престъпност.

Обсъдено бе изпълнението на проекта „Въвеждане на Оценка на заплахите от организирана престъпност в България”, който Центърът осъществява в партньорство с Европол и Агенцията за борба срещу тежката организирана престъпност (SOCA), Великобритания. Подчертано бе значението на този инструмент както за реформата на сектора за сигурност в България, така и за постигането на практически резултати в противодействието на организираната престъпност.

Г-н Уейнрайт наблегна на значението за Европейския съюз на проекта HARMONY, иницииран от белгийското председателство на EC, с цел кодифициране на процеса на подготовка и използване на Оценката на заплахите от организирана престъпност като методологически инструмент от страните-членки.

В тази връзка бе обсъден българският национален модел за подготовка на Оценката на заплахите от организирана престъпност, който освен държавните институции включва и експертна помощ от структури на гражданското общество.
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ