Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Кръгла маса: Стратегия за национална сигурност на Република България
 
На 30 юни 2010 г. в Центъра за изследване на демокрацията бе проведена кръгла маса по проекта за стратегия за национална сигурност на Република България.
Във встъпителните си думи д-р Огнян Шентов, Председател на УС на Центъра за изследване на демокрацията, подчерта, че стратегията трябва да бъде завършена като политически, а не административен документ, в който ясно да си личат политическите цели и политическите ценности на управлението. Тези политически цели и ценности ще определят характера, структурата и езика на документа.
Ръководителят на работната група, г-н Румен Миланов, изложи основните моменти от философията на проекта и разясни основните принципи, които са определили възприетата форма за написване на стратегията.
Като цяло участниците в дебата – зам. министър Августина Цветкова, народният представител Румен Петков, експертите Николай Камов, Славчо Босилков , Руслан Стефанов, Тодор Галев, както и представителите на държавни институции и медии се обединиха около оценката, че е извършена значителна по обем работа и изготвеният документ притежава безспорни качества. Едновременно с това бяха дадени препоръки за пренареждане на приоритетите, така че в стратегията да се засили икономическата й страна, както и да се извърши една сериозна редакция, която да направи по-лесно възприемането на основните послания на документа.

Програма (Adobe PDF, 129 KB)
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ