Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Семинар: Оценка на заплахите от организираната престъпност в Белгия
 
На 12 май 2010 г. в Центъра за изследване на демокрацията се проведе семинар на работната група по проекта ВОСТА. Лекторът г-н Марк Патерноте от Федерална полиция на Белгия запозна българските участници с методологията при изготвянето на белгийската оценка на заплахите от организираната престъпност в Белгия.

Особен интерес предизвика изложението на г-н Патерноте на институционалния механизъм на взаимодействие между различните правоприлагащи служби в тази страна. В подробности бе изложена и системата за електронно регистриране на деянията на организираните престъпни групи и на отделните престъпници, както и начинът на ползване на тази информация в рамките на белгийските правоприлагащи органи.

Лекторът представи и белгийския доклад за оценка на заплахите от организираната престъпност, който съдържа както описание на съществуващата ситуация, така и прогноза за бъдещото развитие на ОПГ в страната. От своя страна българските участници запознаха лектора с проблемите пред българските експерти и звена,
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ