Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Информационен ден за популяризиране на институцията омбудсман в град Батак
 
На 17 декември 2003 г. в град Батак се проведе информационен ден за популяризиране на институцията омбудсман. Целта на информационния ден бе да допринесе за ускоряване на обществения дебат по въвеждане на институцията омбудсман на местно ниво.

Проявата се организира съвместно от Центъра за изследване на демокрацията, община Батак, Общински съвет - Батак и Българско сдружение за честни избори и граждански права - Разград.

Участие в семинара взеха кметове и общински съветници от голяма част от общините в област Пазарджик, представители на общинската администрация в Батак и на областната управа, на редица неправителствени организации, журналисти.

Общественият посредник на Столична община Антоанета Цонева представи законодателната уредба на институцията омбудсман в България на национално и местно ниво и работата на офиса на столичния омбудсман.

Георги Милков от Центъра на неправителствени организации - Разград запозна участниците в семинара с опита и успешните практики при установяването на институцията местен обществен посредник (омбудсман) на експериментално ниво в редица общини в област Разград.

По време на последвалата дискусия бяха повдигнати въпросите за значението на институцията омбудсман в отношенията на гражданите с местната администрация и положителната роля, която тя би могла да играе за намаляване на случаите на корупция и лоши административни практики, както и конкретни въпроси относно различни практически аспекти на организацията и дейността на омбудсмана.

Програма на информационния ден
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ