Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Представяне на реформата на съдебната администрация пред Клуба на заместник-посланиците
 
Като продължение на традицията да бъде домакин на периодичните срещи на Клуба на заместник-посланиците, Центърът за изследване на демокрацията организира на 7 март 2001 г. дискусия на тема Реформа на съдебната администрация в България.

Срещата откри новият председател на клуба Уинфред Шлоте, заместник-посланик на Германия. Лекторите Владислав Славов, председател на Върховния административен съд и на Съюза на юристите в България, и Капка Костова, председател на Софийския районен съд и на Съюза на съдиите в България, представиха провежданата в страната реформа на съдебната администрация. Г-н Славов запозна участниците в срещата с функциите на Върховния административен съд и дейностите по реформиране на неговата администрация. Г-жа Костова информира членовете на клуба с проектите, разработвани с участието на Съюза на съдиите в България и насочени към подобряване работата на съдебната администрация.

В последвалата дискусия бяха засегнати въпросите за съдебния контрол върху администрацията, предложените промени в наказателния процес и възможностите за обучение на съдиите и другите съдебни служители.
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ