Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Подготвително събрание за учредяване на Икономически съвет на София
 
На 28 Януари 2004 г. по инициатива на кмета на София и Центъра за изследване на демокрацията в Столична общината се проведе подготвително събрание за учредяване на Икономически съвет на София.

Основната цел на Съвета е да обедини усилията и личния ангажимент на бизнес лидери, ръководители на научни институти и висши училища от София за превръщането на града в част от глобалната мрежа от съвременни, динамични и привлекателни центрове за предприемачество, бизнес, работа и обучение. Предвижда се всяка година Съветът да подготвя и представя на кмета и общинските съветници Бяла книга за конкурентноспособното развитие на София. Тя ще съдържа сравнителен преглед на икономиката, бизнес средата, човешкия капитал и иновационния потенциал на града.

Инициативата беше подкрепена от представители на най-големите чуждестранни инвеститори в София, като “Линднер груп”, “Метро”, “Шел” и “Сиско системс”, както и от представителя на Програмата за развитие на ООН за България. Представители на академичната общност оцениха състава и дейността на Съвета като първата по рода си стъпка за изработване на по-дългосрочна, реалистична програма за развитие на София, с участието на всички заинтересовани страни.

Концепция за създаване на Икономически съвет на София (MS Word, 27 Kb)
Концепция за съдържание на Бяла книга за конкурентноспособно развитие на София (MS Word, 26 Kb)

Медиите за срещата
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ