Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Работна среща: Установяването на институцията омбудсман в България
 
На 19 март 2002 г. в Центъра за изследване на демокрацията беше проведена работна среща, организирана от Правната програма на Центъра за изследване на демокрацията съвместно с фондация "Отворено общество". Срещата е продължение на дискусията от кръглата маса "Установяването на институцията Омбудсман в България", проведена от 28 февруари до 3 март 2002 г.

На работната среща беше представено становището на експертите, участвали в кръглата маса, по законопроектите за установяването на институцията омбудсман, внесени в 39то Народно събрание.

В срещата участваха: народният представител Димитър Абаджиев, един от вносителите на проектозакон за омбудсмана; народният представител Ахмед Юсеин, заместник-председател на Комисията по правата на човека и вероизповеданията; Мария Славова, член на Обществения съвет към Комисията по въпросите на гражданското общество; общественият посредник на Столична община Антоанета Цонева; представители на граждански организации и членове на работната група към Центъра за изследване на демокрацията, разработила концепция и законопроекти за въвеждането на институцията омбудсман в страната.

Обсъдени бяха възможностите за бъдещи съвместни действия на основата на публично-частното партньорство за приемане на най-доброто за България решение за установяване на институцията омбудсман.
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ