Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Среща на клуба на заместник-посланиците по реформата в избирателното право
 
На 26 април 2001 г. Центърът за изследване на демокрацията беше домакин на редовната среща на Клуба на заместник-посланиците на тема "Реформата в избирателното право през 2001 г.: новият Закон за избиране на народни представители".

Срещата беше открита от председателя на клуба Уинфред Шлоте, заместник-посланик на Германия, който даде висока оценка на усилията на Центъра за изследване на демокрацията в подкрепа на тази инициатива.

Д-р Мария Йорданова, ръководител на Правната програма на Центъра за изследване на демокрацията, представи лекторите - Лена Джелепова, председател на Централната избирателна комисия, и Михаил Константинов, член на Централната избирателна комисия.

Лена Джелепова представи новия Закон за избиране на народни представители, като анализира новосъздадените разпоредби в избирателната система, а Михаил Константинов се спря на начина, по който новият закон ще повлияе на организацията на предстоящите избори.

Основните въпроси, обсъдени в последвалата дискусията, бяха свързани с метода за изчисляване на изборните резултати, процедурата за избиране на независими кандидати, статута на българските и чуждестранните наблюдатели и възможностите за участие в изборите на българските граждани в чужбина. 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ