Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Лорд Дарендорф посети Центъра за изследване на демокрацията
 

По време на посещението си в България през м. май 2000 г. лорд Дарендорф, член на Камарата на лордовете към Парламента на Великобритания, посети Центъра за изследване на демокрацията. През 1992 и 1993 г. Центърът за изследване на демокрацията преведе и издаде книгите на Лорд Дарендорф "Размисли върху революцията в Европа" и "Съвременният социален конфликт".

По време на разговорите г-н Бойко Тодоров, програмен директор и г-жа Мария Йорданова, ръководител на Правната програма на Цeнтъра информираха лорд Дарендорф за актуалните дейности на Центъра. Между дискутираните въпроси беше и този за реформата на съдебната система в България и взаимодействията с изпълнителната власт, както и провеждането на демократични реформи. Особено внимание бе обърнато на въпросите на реформата в съдебната система в регионален мащаб.

Лорд Дарендорф подчерта важността на създаването на независима правна система и нейната роля за укрепване възможностите на новоизграждащата се демокрация в България и в Югоизточна Европа като цяло. Г-н Тодоров представи Инициативата за правно развитие в Югоизточна Европа (Southeast European Legal Development Initiative, www.seldi.net). Стартирала през 1999 г. инициативата има за цел да допринесе за изграждането на правов ред и демократични институции в страните от Югоизточна Европа. Лорд Дарендорф бе поканен за член на Международния съвет за координация на Инициативата.

 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ