Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Обсъждане на Законопроекта за електронния документ и електронния подпис в Българската народна банка
 
На 7 март 2000 г. членовете на работната група по изготвяне на законодателна уредба в областта на електронната търговия и електронения подпис представиха в БНБ пред Националния съвет по платежни системи и други експерти от заинтересовани ведомства и институции Законопроекта за електронния документ и електронения подпис.

Д-р Мария Йорданова и Стефан Кючуков запознаха участниците с работата на групата, направените сравнително-правни изследвания и основните положения, възприети в законопроекта.

Представянето бе последвано от оживена дискусия, на която членовете на Националния съвет по платежни системи, представители на Централния депозитар, Асоциацията на търговските банки, Държавната комисия по далекосъобщения, Държавната комисия по ценни книжа, БТК, Банка "Биохим" и др. проявиха интерес към отделни разпоредби на законопроекта и изложиха тяхното виждане за усъвършенстване на правната уредба.

Aвторите защитиха виждането си, че настоящият вариант на законопроекта не е натоварен от излишни технически подробности и включва основни и трайни по естеството си положения.
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ