Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Представяне на Законопроекта за електронния документ и електронния подпис пред Клуба на заместник-посланиците
 
На 22 март 2000 г. в Центъра за изследване на демокрацията се проведе работна среща съвместно с Клуба на заместник-посланиците.

Законопроектът за електронния документ и електронния подпис, изготвен от експерти на Центъра, бе представен от Стефан Кючуков, адвокат и експерт на Правната програма на Центъра за изследване на демокрацията. Той се спря на основните моменти, залегнали в законопроекта, като институционалната рамка и механизмите за генериране на електронен подпис. Сред участниците интерес предизвика практическото използване на електронния документ, респективно електронния подпис като доказателство в съдебния процес.

Мартин Заимов, подуправител на "Управление Емисионно" в БНБ, очерта основните предизвикателства, които представя пред нас информационното общество и електронната търговия. Той изтъкна, че новият свят на информационни технологии поставя под съмнение традиционните средства за разплащане, парите губят част от своите функции, фискалната политика, търговията и конкуренцията, труда и образованието излизат от традиционните си рамки.

Главният секретар на Министерството на транспорта и съобщенията и председател на Съвета на директорите на Българската телекомуникационна компания Гроздан Караджов запозна участниците със състоянието на БТК, предстоящата пълна цифровизация и международните проекти, в които компанията участва.
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ