Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Дарения на книги
 
От 1990 г. Центърът за изследване на демокрацията, като официален партньор на фондация"Сейбър" от САЩ, е получил и разпределил в страната над 330 000 книги, комплектувани в 16 пратки на обща стойност около 19 милиона долара.

На 17 февруари 2000 г. беше открита изложба в Медицинския университет в Пловдив, а на 9 март 2000 г. в Централната медицинска библиотека в София. Дарението включва над 2200 заглавия, като медицински атласи, учебници, справочници, речници и монографии от всички области на медицината.
Представеното дарение е част от поредица представяния в цялата страна на полученото през юли 1999 г. дарение с медицинска литература, учебни компакт дискове, видео и аудио касети и слайдове на американското издателство Уилямс & Уилкинс, предоставени от фондация "Сейбър" на стойност повече от 10,6 милиона долара. Книгите са издания от последните три години.

На 5 април 2000 г. бе открита изложба на специализирана медицинска литература, дарена на Нaционалната здравно осигурителна каса (НЗКОК) и на 28 -те регионални здравно осигурителни каси от Центъра за изследване на демокрацията.
Изложбата откриха д-р Бойко Пенков - директор на Националната Здравна осигурителна каса клон София, посланикът на САЩ в България Ричард Майлс, кметът на гр. София г-н Стефан Софиански - председател на УС на НЗОК и д-р Огнян Шентов - директор на Центъра за изследване на демокрацията. Д-р Методи Янков, директор на националната здравно осигурителна каса в София, прие даренията от името на нейните 28 регионални подразделения.

 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ