Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Обществено-политически форум на Инициативата за съдебна реформа
 
На 18 май 2000 г. в София беше проведен Обществено-политически форум за представяне на Програмата за развитие на съдебната реформа в България. Форумът беше организиран от Правната програма на Центъра за изследване на демокрацията, като секретариат на Инициативата за съдебна реформа, с подкрепата на Световната банка. В него взеха участие над 100 представители на държавни институции, на чуждестранни и международни организации, на неправителствени организации, както и експерти и граждани.

Програмата беше представена на медиите на пресконференция преди Форума от Мария Йорданова, Ръководител на Правната програма на Центъра за изследване на демокрацията и Координатор на Инициативата за съдебна реформа, Владислав Славов, Председател на Върховния административен съд, Василис Марагос, Икономически съветник в Делегацията на Европейската комисия в България, Борислав Белазелков, Съдия във Върховния касационен съд, и Росен Димов, Председател на Пловдивската апелативна прокуратура.

Нели Куцкова, Председател на Софийския окръжен съд, представи Програмата на участниците. Своите становища по Програмата изказаха депутати и представители на изпълнителната и съдебната власт: Димитър Абаджиев, Народен представител и Член на Парламентарната комисия по правни въпроси и законодателство срещу корупцията, Димитър Тончев, Заместник-министър на правосъдието, Мария Серкеджиева, Заместник-министър на правосъдието, Елиана Масева, Главен секретар на Министерски съвет, Румен Янков Председател на Върховния касационен съд, Владислав Славов, Председател на Върховния административен съд, Капка Костова, Председател на Софийския районен съд и Председател на Съюза на съдиите в България, Румен Георгиев, Заместник директор на Специализираната следствена служба и Председател на Камарата на следователите в България.

Своята подкрепа за Програмата изразиха и представители на международни институции и организации: Томас О’Брайън, Постоянен представител на Световната банка в София, Джоузеф Лаудър, Ръководител на проект, България, Енрико Грило-Паскуарели, Началник отдел “България и Румъния”, Дирекция “Разширяване” на Европейската комисия, Уилям Фоердърър, Изпълняващ длъжността Директор на Американската агенция за международно развитие.

Програма за развитие на съдебната реформа в България
Резюме на дискусията
Пълна стенограма от дискусията в PDF (279 kb)
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ