Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Неформалната икономика в страните-кандидатки за членство в Европейския съюз: обхват, дълбочина, тенденции и препятствия пред разширяването на съюза
 

На 29 и 30 ноември 2002 г. Центърът за изследване на демокрацията организира международна конференция на тема "Неформалната икономика в страните- кандидатки за членство в Европейския съюз: дълбочина, обхват и тенденции в контрабандата и корупцията". Конференцията е част от поредица форуми, организирани от Центъра за изследване на демокрацията, които имат за цел да изследват рисковите фактори в икономиката на прехода и предпоставките за системна корупция. Експерти от България, страните-членки на ЕС и страните-кандидатки за ЕС, страни от Югоизточна Европа и САЩ обсъдиха новите насоки на действие и институционалният отговор срещу сивата икономика и транснационалната престъпност.

Първи ден: Неформалната икономика в страните-кандидатки за ЕС: дълбочина, обхват и тенденции в контрабандата и корупцията (програма и изказвания, медиите за конференцията)

Втори ден: Икономика на престъпността: сив сектор, контрабанда, корупция (програма и изказвания, стенограма от конференцията, медиите за конференцията, снимки)


Виж още:
Програма на конференцията
Корупция, контрабанда и институционална реформа
Контрабандните канали в Югоизточна Европа
Новата икономика на престъпността - дискусионни тези (PDF)
Други форуми и публикации на Центъра за изследване на демокрацията

 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ