Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Публична лекция на националния координатор за борбата с наркотиците във Великобритания
 

 

На 26 април 2002 г. Посолството на Великобритания в България и Центъра за изследване на демокрацията организираха дискусия, чийто домакин беше британският посланик в България г-н Йън Сутър.

  Г-н Кийт Хелауел, национален координатор за борбата с наркотиците във Великобритания, изнесе лекция на тема "Новият международен дневен ред в борбата с наркотиците". Г-н Хелауел е работил 36 години като полицай и началник на полицията и е назначен за национален координатор за борбата с наркотиците във Великобритания през 1998. Той е и съветник на британския министър-председател г-н Тони Блеър.
Г-н Хелауел подчерта, че все още малко европейски страни считат наркотиците за стратегически проблем, който трябва да бъде включен в техния дневен ред и че са нужни по-нататъшни усилия от стана на страните-членки на Европейския съюз в тази посока. Според г-н Хелауел правителствата трябва да постигнат по-ефективно решение на проблема чрез по-добър обмен на информация и по-добро разузнаване.

Г-н Хелауел посочи, че българското правителство отчита сериозността на проблема с наркотиците и че българските митници са провели забележителен брой успешни операции за пресичане на трафика на наркотици през последната година. Той препоръча да се обърне повече внимание на вноса на наркотични вещества през морските ни пристанища.

Лекцията беше последвана от дискусия за опита на Обединеното кралство в тази област с участието на представители на Министерството на вътрешните работи, депутати, представители на дипломатически мисии и международни организации и журналисти.


 

Българските медии за визитата на Кийт Хелауел

 

 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ