Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Регионален семинар в рамките на Инициативата за национални портали за развитие
 


 

 

 

 

 

 

На 6 и 7 юли 2001 г. в Центъра за изследване на демокрацията беше проведен регионална семинар в рамките на инициативата на Световната Банка за изграждане на национални портали за развитие. В семинара взеха участие представители на Азърбайджан, България, Грузия, Молдова, Полша, Румъния, Хърватска, Програмата за развитие на ООН и Световната Банка.

Първите няколко часа на срещата бяха посветени на обсъждане на опита на участниците в планирането и изпълнението на подготвителната фаза на всеки национален портал за развитие. Отделните екипи се намират в различен етап от осъществяването на инициативата. Грузия и Румъния работят са първите разработили тази инициатива и логично представянето на положителния им опит и срещаните трудности, бяха от изключително значение за всички. Молдова беше наскоро стартирала проекта си и представителите й споделиха само намеренията на екипа.

Участниците в семинара обсъдиха различни модели за управление и стратегии за изграждане на партньорства, подходящи за техните национални портали за развитие. Дискусията беше фокусирана върху ролята на държавата като партньор в инициативата и възможността порталите за развитие да служат като платформа за бъдещи нови инвестиции в областта на информационните технологии.

В края първия ден на семинара беше проведена видео-конференция със Световната Банка във Вашингтон и представители на Украинския и Арменския портали за развитие. Екипът във Вашингтон сподели визията си за инициативата за глобалния портал за развитие и оценката за развитието на проекта в Югоизточна Европа. Бяха обсъдени редица технически въпроси свързани с нови възможности на платформата за портали на Световната Банка.

 

 


 

 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ