Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Дебат за бъдещото на Европа след срещата в Ница
 

На 28 септември 2001 г., Центърът за изследване на демокрацията беше домакин на среща на проф. Едуард Бест с представители на българската публична администрация. Проф. Бест изнесе лекция и запозна участниците с европейските институции и въпросите, свързани с разширяване на Европейския съюз. Сред темите за дискусия бяха договорът от Ница, институционалната реформа в ЕС, дневния ред след срещата в Ница и основните предизвикателства, които Европейския съюз ще срещне в бъдеще.

Един от водещите специалисти в Европа в областта на изследванията на Европейския съюз, проф. Едуард Бест преподава от 1988 г. в Европейския институт по публична администрация в Маастрихт, Холандия. От 1999г. е професор и ръководител на отдел "Европейско управление и политически процеси" към същия институт. Освен с преподавателска дейност, се занимава и с изследвания, консултации и създаване на програми за обучение.

Проявата е рамките на сътрудничеството между Центъра за изследване на демокрацията и Института по публична администрация и европейска интеграция и на нея присъстваха представители на държавната администрация ангажирани с процеса на присъединяване на България към Европейския съюз.

Договорът от Ница - Едуард Бест

 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ