Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Възможности за развитие на българо-японските икономически отношения
 

На посещение в България в края на м. февруари беше японска делегация, ръководена от г-н Нориюки Йонемура, старши вице-президент на “Фуджи Ксерокс”. То бе по инициатива на организацията Intellectual Collaboration Group, създадена на доброволна основа през 1996 г. с участието на представители на бизнеса, служители на Министерството на индустрията и международната търговия и академичните среди. Тя има за цел да подпомага прехода на бившите социалистически страни към пазарна икономика и да активизира външноикономическите отношения на Япония с тях чрез обмен на информация и ноу-хау, обучение на специалисти и служители от държавната администрация.

Японската делегация по време на дискусията: (от ляво на дяснo) г-н Мицуу Тойюзуми от Изуми Корпорейшън, г-н Нориюки Йонемура от Фуджи Ксерокс и г-н Хироши Казуи от Джетро, Виена

На работна среща-дискусия, проведена на 28 февруари с участието на държавни институции, неправителствени организации, бизнес асоциации, японските гости запознаха присъствуващите с целите и резултатите на индустриалната политика на Япония, ключовите фактори за развитие на малките и средни предприятия и значението на високотехнологичните отрасли за икономическото развитие. Разгледани бяха и възможностите за разширяване на японските инвестиции в Централна и Източна Европа.

На срещата бяха обсъдени възможностите за приложение на японския опит и условията за активизиране на икономическия обмен между България и Япония.

За повече информация: ї д-р Мария Прохаска, координатор на Икономическата програма, e-mail: maria.prohaska@online.bg

 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ