Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Семинар: Избирателно право и избирателни системи в страните на Балканите. Възможности за промени в България
 
На 24 октомври 2000 г. в Центъра за изследване на демокрацията се проведе семинар на тема "Избирателно право и избирателни системи в страните на Балканите. Възможности за промени в България", организиран от Центъра за изследване на демокрацията и фондация "Български институт за анализи и проучвания". В него взеха участие експерти по избирателно право, представители на основните политически сили, на държавни институции и неправителствени организации.

Семинарът бе открит от д-р Мария Йорданова, ръководител на Правната програма на Центъра. Доц. Михаил Константинов, председател на УС на фондация "Български институт за анализи и проучвания" представи сравнителен анализ на избирателните и политическите системи на Балканите и се спря накратко върху законодателството и организацията на изборите в България.

В дискусията взеха участие Лена Джелепова, председател на Централната избирателна комисия (ЦИК), Валентин Георгиев, секретар на ЦИК и главен секретар на Народното събрание, Байчо Панев, член на ЦИК, Янаки Стоилов, народен представител, член на парламентарната комисия по правни въпроси и законодателство срещу корупцията, Снежана Георгиева, дирекция ГРАО на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, проф. Борис Спасов, преподавател по конституционно право в СУ "Св.Климент Охридски" , Мирослава Янова, директор на МБМД, представители на колектив "Избори" от Математическия институт на БАН, Илия Божинов от ГИСДИ, Димитър Марков от Правната програма на Центъра за изследване на демокрацията и други.

Пълна стенограма от дискусията в PDF (466 kb)
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ