Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Борба срещу корупцията и злоупотребите в публичната администрация
 

Съдържание
Пълен текст в PDF (696 kb)

Борба срещу корупцията и злоупотребите в публичната администрация е новото заглавие от поредицата "антикорупционни христоматии", инициатива на Коалиция 2000 под името Чисто бъдеще. Сборникът е предназначен за широк кръг лица - държавни служители, представители на законодателната и съдебна власт, студенти и преподаватели, сдружения, които полагат усилия за преодоляване на проблема с корупцията в нашето общество.

Първият раздел съдържа увод към българското издание, изготвен от Свилена Симеонова и Валери Димитров.

На вниманието на читателите във втория раздел са предложени изследвания, препоръки и мерки за борбата с корупцията в държавната администрация, разработени от американския експерт Питър Джоунс. Разгледани са обстоятелствата и условията, спомагащи за развитието на корупцията и злоупотребите в държавния сектор и ролята на одиторите и одиторските проверки за тяхното преодоляване.

В третия раздел е включен текстът "Принципи на административното право и европейското административно производство", който ще бъде особено полезен при извършване на реформите в държавната администрация, свързани с преговорите ни за присъединяване към структурите на Европейския съюз.

Сборникът е публикуван със съдействието Американската агенция за международно развитие.

 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ