Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Представяне на изданието "Корупция и контрабанда: мониторинг и превенция"
 

Центърът за изследване на демокрацията беше домакин на среща на Клуба на заместник посланиците у нас на 22 юни 2000 г., на която бе представена последната аналитична разработка на Коалиция 2000 - “Корупция и контрабанда: мониторинг и превенция”.

Г-н Александър Стоянов, зам.-директор на Центъра, представи различните аспекти на корупцията и контрабандата, разгледани в публикацията, които са едни от най-значимите източници на "сивата икономика", включващи държавни служители и полукриминални групировки в страната. В изложението си той разгледа статистическите методологии и аналитични методи, прилагани при оценката на корупцията и измамите, като акцентира върху необходимостта от сътрудничество между всички структури занапред в борбата с това явление.

Заместник министърът на финансите и председател на ГУ "Митници" Пламен Минев заяви, че тази публикация може да се приеме като добро начало и основа за бъдещи анализи в тази насока. По-нататък той акцентира върху правната реформа в митническата администрация, извършвана в съответствие в европейското законодателство, структурните промени, внедряваните проекти и програми, които са довели до положителни тенденции в подобряване работата на администрацията и повишаване приходите в Бюджета от дейността.

Г-н Минев отговори на поставените от участниците въпроси за работата с медиите при преодоляване на преобладаващото обществено мнение относно корумпираността на митническите служители, взаимоотношенията между митническата администрация и съдебната система в борбата срещу корупцията, осъществявания контрол от дирекцията при износа на оръжие, приходите в Бюджета, регионалните аспекти на явлението и др.

 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ