Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Разработване на програма за противодействие на корупцията в съдебната власт
 

На 30 и 31 март 2003 година Центърът за изследване на демокрацията организира работна среща за представяне и обсъждане на предложенията на работните групи за първоначален вариант на Програмата за противодействие на корупцията в съдебната власт по следните основни части:

1. Конституционна реформа
2. Реформа в областта на Гражданското право и процес
3. Реформа в областта на Наказателното право и процес
4. Реформа в областта на Административното право и процес
5. Реформа в администрацията на съдебната система. Обучение на съдии, прокурори, следователи и служители в администрацията на съдебната власт
6. Отваряне на съдебната система към обществото

В обсъждането участваха членове и ръководители на работните групи и експерти на Правната програма на Центъра. В хода на обсъждането бяха изложени различни предложения и становища. Участниците приеха да бъде променена структурата на Програмата като се обединят в една първа и пета част, която да бъде наименована "Реформа в организацията (структурата и управлението) и функциите на съдебната власт - конституционно-правни, законодателни и институционални аспекти". Участниците също така решиха направените бележки, предложения и препоръки да бъдат отразени при по-нататъшната работа по изготвяне на Програмата, а Центърът да проведе допълнителни консултации с експерти, преддставители на неправителствени организации, държавни институции и практикуващи юристи.
 

 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ